Link udostępniony może po pewnym czasie sam przestać działać, dzięki czemu stary e-mail nie będzie otwierał prywatnego dokumentu na zawsze.
Wybierasz to na kafelku dokumentu w kompozytorze, pod Link działa dla.
The Choices
- 1 godzina, 1 dzień, 7 dni, 30 dni, 90 Days lub 1 rok — link przestaje działać tak długo po jego wysłaniu.
- Data niestandardowa — wybierz dokładną datę i godzinę, pod Lub wybierz datę i godzinę.
- Nigdy nie wygasa — łącze działa do momentu, aż je samodzielnie wyłączysz.
Kafel informuje w prostych słowach, co wybrałeś, na przykład "Przestaje działać w piątek, 6 marca o godzinie 17:00" lub "Działa do momentu wyłączenia".
Dla an Każdy z linkiem W doc zawsze dokonujesz wyboru; zwykłe ustawienie Twojej organizacji jest wybrane dla Ciebie na początku. Zweryfikowani odbiorcy Dokumenty mogą używać tych samych opcji.
Kiedy nigdy nie wygasa nie jest oferowany
Twoja organizacja może wymagać, aby łącza, które każdy może otworzyć, wygasły Nigdy nie wygasa Link jest wyszarzony z notatką „Twoja organizacja wymaga, aby te linki wygasły”. Wybierz czas trwania. Zamiast tego wybierz czas trwania.
Zmień lub wyłącz łącze później
Możesz zmienić zdanie po wysłaniu wiadomości e-mail:
- Extend it — dać linkowi więcej czasu, lub sprawić, że nigdy nie wygaśnie.
- Skróć to — zatrzymać to szybciej.
- Wyłącz to — link przestaje działać od razu.
Zrób to z doc's Dostęp tab in Docs. Wyłączenie łącza nigdy nie powoduje usunięcia dokumentu, a jedynie uniemożliwia otwarcie dokumentu za pomocą łącza.
Co czytelnik widzi, gdy link się zakończył
- An wygasła Ten link pokazuje "Ten link wygasł" i datę, kiedy przestał działać, z przyciskiem, który poprosi Cię o ponowny dostęp.
- Link do Ciebie Wyłączone Wyświetla komunikat "Ten link został wyłączony".
W obu przypadkach czytelnik nigdy nie zobaczy dokumentu i możesz go ponownie udostępnić w dowolnym momencie.
Codzienne przykłady
Wysyłasz wykonawcy plany pięter wraz z Każdy z linkiem dla 7 dni. Tydzień później praca jest wykonana i link przestaje działać sam z siebie. Jeśli wykonawca potrzebuje ich ponownie, kliknie przycisk, aby poprosić o dostęp, a Ty zatwierdzisz.
Related articles
Other guides that answer questions close to this one.
Każdy z linkiem vs zweryfikowani odbiorcy
Każdy dokument, który udostępniasz jako link, jest jednego z dwóch rodzajów.Wybierasz rodzaj dla każdego dokumentu, na jego kafelku w kompozytorze, pod Kto może otworzyć link. Zweryfikowani odbiorcy Tylko osoby, do…
Kto oglądał mój dokument
Kiedy udostępniasz dokument jako link, Kamo śledzi, kiedy został otwarty, więc nigdy nie musisz się zastanawiać, czy ktoś go przeczytał What You're Told Powiadomienie o otwarciu. Gdy każda osoba otworzy Twój dokument po…
Sharing Settings For Admins
These settings decide how everyone in your organization shares docs as links. Find them in Settings, then Document Management, on the Sharing tab. You need the Manage Doc Sharing Policy permission to change them. Each…
Udostępnianie dokumentów przez e-mail
Zamiast załączać plik, możesz umieścić Kamo dokument w wiadomości e-mail jako załącznik link. Osoby, które wyślesz, klikną link i przeczytają dokument w swojej przeglądarce sieci Web. Dlaczego warto użyć linku zamiast…
Otwieranie udostępnionego dokumentu
Ktoś przesłał Ci dokument za pośrednictwem Kamo. Na tej stronie wyjaśniono, co się dzieje po kliknięciu tego dokumentu. Open It 1. W wiadomości e-mail kliknij przycisk Otwórz na karcie dokumentu (lub kliknij nazwę…
